Yangın Çıkış Kapısı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının gayrı bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı bırakma etmelerini sağlar.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan örgülabilmekle omuz omuza henüz çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun temel sebebi dünya yitirilmesine asıl vermemesi ve daha azca maliyetle konuin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde bilahare ilave edilerek konstrüksiyonlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel tasar çizim ya da katlanabilir biçimde bile tasarlanabilmektedir.

Yangın Kapkaloriın üzerinde ürkü pas adı verilen bir kilit sistemi bulunur. ürkü bar ivedi hâl simultane kapının mümkün olan en azca ahit kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında safi olarak belirtilmiştir. Tüm bilgilerin bulunduğu standartlar çizelgesine bakılırsa yangın merdiveni yapım etmek ve montajını hareket etmek binaların yangından korunması muhtevain elzemdir.

Yangın bapsı ivedi çıkış için kullanılacaksa o ahit lüzumlu koşulları / standartları sağlayan doğrusu yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı Yangın Çıkış Kapısı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve hileçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac kalınlığının da en azca 1.

Bu düzenek alelumum ivedi bir durumda çabucak açılabilen art çekilebilir veya rulo merdivenden oluşur. Merdiven ekseri bir rulo mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolay uzatılıp mazi çekilebilmesini sağlamlar.

Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat eminği sağlamlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın yahut rastgele bir müstacel hâlet simultane insanoğluın binayı güvenle bırakma etmesini sağlar. Hatta bina içinde oluşan kötü ve sıcaklığın hariçya geçmesine pürüz olur.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; yamaç skorsı 4’ü geçmeyen ve seans lakinçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde asıl olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim örgülar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın baplarının kullanıldığı ikametgâh ve iş yerlerinde 50 kişiden bir küme insan evetşıyor ise yangın kapısı gidiş cihetüne tamam açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçekleabat bu tür bapların en mefret kazanımı tütün sızdırmaması ve muayyen derecede ısıya denli dayanabilmesidir.

Başarılı bir tahliye tasavvurı, hareket, su taşkını ve yangın kadar afetlerde sakin kalmanıza, en emniyetli davranışı sergilemenize ve binayı zamanında terk etmenize yardımcı olacaktır.

Özellikle hassas ve kıymettar materyallerin başüstüneğu odaların baplarının katiyen yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın merdivenleri yangın ile baş başa yığın ve yer sarsıntısı kabil başka saf afetlerdede kullanılabilir olması hasebiyle titizlikle korunmalıdır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *